Costumele se inchirieaza la sediul nostru din Bucuresti!

Despre gladiatori

Stiati ca:

Primii gladiatori erau antrenati pentru a satisfice dorintele multimii avide de intreceri. Ei erau sclavi,prizonieri de razboi, condamnati la moarte si cumparati de ‘ianista’ (proprietarii scolilor de gladiatori).

Faptul ca, uneori, amfitrionul intrecerilor ceda vointei multimii si incuviinta ca un gladiator sa fie ucis, acest lucru trebuia privit ca un semn al generozitatii sale.

In realitate gladiatorii erau antrenati sa nu-si aplice lovituri fatale desi, o importanta parte a procesului lor de pregatire o reprezenta cum trebuie sa-si accepte moartea cu demnitate.

Chiar daca spectrul mortii plana asupra lor iar umilintele din timpul pregatirilor erau, de cele mai multe ori inumane, multi gladiatori duceau o viata cu mult peste standardele plebei romane. Acestia se bucurau de asistenta medicala, haine curate, si trei mese pe zi.

In lumea romana imaginea gladiatorilor era asociata cu cea a barbatului extrem de potent. Femeile cu influenta plateau sume exorbitante pentru a petrece o noapte in compania razboinicului preferat.

Call Now Button
× WhatsApp